ویژگیهای استراتژی اثربخش
انتخاب و اجرای استراتژیها در حیات کسب و کار تاثیر دارد. از کجا میتوان متوجه شد که استراتژیهایی که برای کسب و کار انتخاب کردهایم، اثربخش بودهاند؟ در ادبیات علمی مدیریت استراتژیک هفت ویژگی کلیدی برای استراتژی اثربخش اشاره شده است:
- پایداری: استراتژیهایی که به خوبی کارشناسی شده باشد و با استدلالهای قوی همراه باشد، در محاورات جدی بین کارشناسان، میتوانند به انتقادات پاسخ قانعکنندهای بدهند. این استراتژیها در طول زمان پایداری دارند و تا زمانی که شرایط محیطی و مفروضات آنها تغییر نکرده باشد، اعتبار دارند.
- بهبود عملکرد: اگر شاخصهای کلیدی را مبنا بگیریم، اجرای استراتژیهای اثربخش در نهایت منجر به بهبود شاخصهای عملکرد میشوند و نظر ذینفعان کلیدی را تامین میکنند.
- کیفیت: با انتخاب و اجرای اثربخش، کیفیت در همه ابعاد آن بهبود مییابد. در این حالت است که شرکت جایگاه قدرتمندتری نسبت به رقبا به دست میآورد.
- پیشبرندگی: سازمان را به سمت مقصد مورد نظر پیش میبرد، حتی اگر این مسیر خطی نباشد.
- تمرکز: استراتژی اثربخش بر یک انتخاب مشخص تاکید دارد و قرار نیست که همه چیز را پیگیری کند. در اینصورت است که انتخاب استراتژیک مشخصی را تعیین و از آن دفاع میکند.
- روابط: استراتژی اثربخش موجب میشود که سطح بالایی از روابط متقابل و همافزایی ایجاد شود.
- ساده بودن: استراتژی اثربخش، دیگران را گیج نمیکند! و همه کسانی که با آن سروکار دارند متوجه میشوند که چه مسیری را باید دنبال کنند.
همچنین شما میتوانید با مطالعه مراحل برنامهریزی استراتژیک در عمل گامهایی را برای تدوین استراتژی اثربخش کسب و کار خود را مشاهده کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید