
قهرمان استراتژی (Strategy Master) کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
قهرمان استراتژی کسی است که نماد موفقیت سازمان است و پنج ویژگی به شرح زیر دارد:
در سازمانهای پیشگام کشورمان، بحث استراتژی، یک بحث جدی و محوری است. با بررسی دقیقتر ویژگیهای آنها، پنج شایستگی به چشم میخورد:
شرکتهای پیشرو بهجای جمعآوری و تحلیلهای مقطعی که اغلب در سازمانهای معمولی دیده میشود، دارای سیستمهای ساختارمندی برای جمعآوری مداوم اطلاعات هستند که شتاببخش برنامهریزی استراتژیک است. زمانی که دادهها جمعآوری شد تحلیلهای غیرخطی با استفاده از مدلسازی کامل، تئوریبازیها و سایر رویکردهای پیشرفته انجام میشود. شرکتهای پیشرفتهتر این کارها را در سطوح بالای سازمان بهوسیله نرمافزارهای تحلیلی انجام میدهند. آنها اطلاعات را در پایگاههای داده قرار میدهد و اجازه دسترسی و استفاده از آن را به کارکنان فراهم میآورند.
سازمانهای پیشتاز ارزشی که برای نوآوری و خلاقیت قائل هستند را با ایجاد فضای کاری که پذیرای ایدهها، دیدگاهها و گزینههای جدید باشد در عمل نشان دادهاند بهویژه هنگامی که محصولات و فضای بازار جدیدی ایجاد میکنند. مسأله این سازمانها دستیابی هر چه سریعتر به اثربخشی استراتژیک است. آنها به دنبال پاسخ به سوال «آنچه باید انجام شود» هستند ولی سازمانهای معمولی که اغلب از اثربخشی عملیاتی سرخوشند، توجه بیشتری به سوال «چگونه آن را انجام دهیم» دارند. ایجاد فرهنگی که خطرپذیری را حمایت و تشویق کند پیشنیاز مهم پیشرفت هستند، که این مهم در حوزه اختیار مدیران ارشد است. آنها باید این فضا را ایجاد کنند.
شرکتهای پیشتاز از فرایند برنامهریزی برای تمرکز بیشتر بر واحدهای کسب و کار استفاده میکنند که مباحث کارشناسی و واقعی از آنجا نشات میگیرد. آنها در خلا فکر نمیکنند. این رویکرد باعث میشود که برنامهریزی با فعالیتهای نزدیکتر به مشتری تدوین شده و در عمل هم دارای دید وسیعتر، معنیدارتر و قابل قبولتری باشد. وقتی که برنامهریزی رویکردی پایین به بالا دارد حمایت کارکنان برای برنامهها بهوجود میآید و وقتی برنامهریزی در سطوح پایینتر سازمان قویتر باشد پیادهسازی برنامه با احتمال بیشتری موفق خواهد شد.
شرکتهای پیشتاز اجتنابناپذیربودن تغییر را پذیرفتهاند و از فرایندهای برنامهریزی با گرایش به خارج سازمان استفاده میکنند. آنها از عوامل و نیروهای خارجی برای ایجاد بستری برای تغییر استفاده میکنند که برنامهریزی را پاسخگو نگاه داشته و بهعنوان امری حیاتی حفظ میکند. آنها بهطور منظم تکنیکها و فرایندهای برنامهریزی خودشان را بر اساس تجربیات، مشاهده و بررسی شرکتهای پیشتاز و پژوهشهای علمی در این زمینه بازبینی و بهروزرسانی میکنند. بسیاری از سازمانهای معمولی تمایل دارند که از فرایندهای برنامهریزی سنتی که در گذشته بهخوبی کار میکردهاند استفاده کنند، در حالیکه کارایی آنها برای شرایط فعلی زیر سوال است.
در صنایعی که با سرعت در حال تغییر هستند بسیاری از شرکتها پذیرفتهاند که برنامهریزی استراتژیک باید پویا باشد، بیانیههای چشمانداز الهامبخش باشد، اهداف تحولآفرین باشند، تفکر استراتژیک ترغیب و تشویق شده باشد، تصمیمگیری در تمامی سطوح جریان داشته باشد و برنامهریزی استراتژیک در فرهنگ سازمان جای گرفته باشد. برنامهریزی استراتژیک تبدیل به کاری همگانی و همهروزه شود نه صرفاً تلاشی سالانه و مقطعی که توسط مدیران انجام میشود.
به طور خلاصه رهبران سازمانی باید دقت کننده که چگونه سایر صنایع رقابتی، سازمانهای خودشان را به سطح بالاتری از رشد و موفقیت با برنامهریزی دقیقتر و کاملتر میرسانند. پنج شایستگی که در اینجا تشریح شد، حتی اگر در سطوح پایهای آن اجرایی شوند، به سازمان در تجربه کردن مزیتهای برنامهریزی کمک قابل توجهی میکنند.
قهرمان استراتژی کسی است که نماد موفقیت سازمان است و پنج ویژگی به شرح زیر دارد:
انجام برنامهریزی استراتژیک مزیتهای مهمی را برای سازمان دارد که مهمترین آنها بقا و رشد سازمان است. در اینجا مهمترین مزیتهای برنامهریزی استراتژیک به صورت خلاصه فهرست شده است.
در بین شرکتهایی که با آنها تجربه برنامهریزی و اجرای استراتژیها را داشتهایم، 5 نکته مشترک وجود دارد که باعث شده آنها به موفقیت برسند. پیروی از این 5 عامل باعث میشود که سازمان بتواند آینده موفق را ترسیم کرده و اجرا کند.
دیدگاه خود را بیان کنید