
نمونه جدول swot به همراه روش تشکیل جدول در 6 مرحله
در این مقاله مراحل دقیق تشکیل جدول سوات - swot را به همراه تصاویر و مثال در 6 مرحله به صورت کامل شرح داده ایم.
روزگاري دو نفر برای پيكنيك تا عمق جنگل پيش رفتند. ناگهان يك خرس قهوهاي در مقابل آنها ظاهر شد. يكي از آنها فوراً كولهپشتي خود را درآورد و از آن يك جفت كتانی بيرون كشيد. ديگري گفت: «تو كه نميتواني از اين خرس تندتر بدوي». اولي پاسخ داد: «ممكن است نتوانم از اين خرس تندتر بدوم، اما قطعاً ميتوانم از تو تندتر بدوم!» در عرصه رقابت هم، آنهایی که مزیت رقابتی دارند، میتوانند موفق شوند. مزیت رقابتی از طریق مدیریت استراتژیک به دست میآید. در این پست با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.
مدیریت استراتژیک عبارت است از:
اول - استفاده برنامهریزی شده از منابع یک کسب و کار برای رسیدن به اهداف.
دوم - برنامهریزی، نظارت، تجزیه و تحلیل مداوم و ارزیابی همه نیازهایی که یک کسب و کار برای تحقق اهداف و مقاصد خود نیاز دارد.
تغییرات در محیط های تجاری، سازمانها را ملزم میسازد تا استراتژیهای خود را برای موفقیت دائماً ارزیابی کنند. فرایند مدیریت استراتژیک به سازمانها کمک میکند تا وضعیت فعلی خود را بررسی کنند ، استراتژیها را مشخص کرده، آنها را به کار گیرند و اثربخشی استراتژیهای مدیریت اجرا شده را تجزیه و تحلیل کنند.
هدف اصلی در مدیریت استراتژیک بهرهبرداري و خلق فرصتهاي جديد و متفاوت براي فرداست. در مدیریت استراتژیک به دنبال این هستیم که پایداری کسب و کار را در بلندمدت تضمین کنیم.
مدیریت استراتژیک به طور عمومی شش مرحله اصلی دارد:
در مدیریت استراتژیک ابتدا مقاصد آرمانی کسب و کار تعیین میشود. با تدوین مقاصد آرمانی مشخص میشود که به کجا میخواهیم برویم و ویژگیهای مقصد چگونه است؟ پس از تعیین مقصد آرمانی، استراتژی یا مسیر آرمانی طراحی میشود. برای طراحی این مسیر از اطلاعات داخلی و خارجی کسب و کار بهره گرفته میشود. پس از طراحی، استراتژی به اطلاع کارکنان رسانده میشود. بر اساس شرایط و منابع هر واحد سازمانی، برنامههای عملیاتی تدوین شده و در گام بعد اجرا میشوند. برنامههای عملیاتی بر این فرض نوشته میشوند که قرار است با اجرای آنها استراتژی محقق شده و در نهایت به مقاصد آرمانی برسیم. میزان تحقق برنامههای عملیاتی و رسیدن به مقاصد آرمانی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت لزوم بازبینی میشوند. برای مطالعه بیشتر الگو به این صفحه مراجعه کنید: استراتژی چیست؟
فرايند مديريت استراتژيك از سه مرحله تشكيل شده است: تدوين استراتژي، اجراي استراتژي و ارزيابي استراتژي.
برای آگاهی بیشتر صفحه مراحل تدوین برنامه استراتژیک را ببینید.
مدیریت استراتژی در اصل در دو قسمت کار می کند:
نخست: جهت گیریهای ذهنی و مقاصد آرمانی است که در ذهن مدیران ارشد و استراتژیستهای سازمان شکل میگیرد. هنگامی که به جهت گیری های ذهنی میپردازیم شم و شهود تاثیر به سزایی در تصمیم گیری ها دارد.
دوم: باید توجه داشته باشیم که قرار نیست سازمان فقط با موضوعات انتزاعی کار کند. بنابراین این جهت گیری ها باید با عملیات روزمره و جاری کسب وکار پیوند داشته باشند امروزه داشته باشند.
امروزه مدل های مدیریت استراتژیک به گونه ای عمل می کند که از داده های واقعی برای شهود و شهود برای اقدامات روزمره استفاده می کند.
وتینگتون (2000) یک دستهبندی چهارگانه از مکاتب مدیریت استراتژیک را ارائه داده است که بسیار معروف میباشد:
تحلیل سوات یا ماتریس SWOT یک ابزار پیشرفته در مدیریت استراتژیک است که به عنوان قلب فرآیند تدوین استراتژی محسوب میشود و هر خروجی که از آن به دست میآید، به طور مستقیم با کیفیت برنامهریزی مرتبط است. توصیه میشود که کل اعضای تیم برنامهریزی در تهیه این جدول مشارکت جدی داشته باشند.
در این مقاله مراحل دقیق تشکیل جدول سوات - swot را به همراه تصاویر و مثال در 6 مرحله به صورت کامل شرح داده ایم.
در سطح سازمان (هلدینگ) سه نوع استراتژی اصلی وجود دارد: استراتژیهای هدایتی، استراتژیهای پرتفوی و استراتژیهای همافزایی. در این مقاله هر سه نوع آنها تشریح میشود.
در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل برنامه ریزی استراتژیک، فرایند و الگو، مزیتها، سطوح و انواع برنامه ریزی استراتژیک بپردازیم.
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
انجام برنامهریزی استراتژیک مزیتهای مهمی را برای سازمان دارد که مهمترین آنها بقا و رشد سازمان است. در اینجا مهمترین مزیتهای برنامهریزی استراتژیک به صورت خلاصه فهرست شده است.
برای تدوین برنامه استراتژیک چهار مرحله باید طی شود. هر کدام از این مراحل ابزارهایی دارد که استفاده از آنها کمک میکند تا تحلیلهای استراتژیک قویتری را داشته باشید. گام به گام با ما همراه باشید.
دیدگاه خود را بیان کنید