
استراتژی چیست؟ تعاریف، اهمیت و رویکردها (ساده و کاربردی)
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
قبل از اینکه تصمیم بگیرید که استراتژیهای شما چه باشند، در مورد تغییر تصمیم بگیرید. هر چند کار سختی است، اما مشخص کنید که چه میزان تغییر در سازمان باید ایجاد شود. البته میدانیم که هنوز برنامه نوشته نشده، اما شما به عنوان استراتژیست یک انتظار هرچند کلی از نتیجه برنامهریزی دارید.
استراتژیها در مراتب تغییر، در سه سطح آمده است:
چرا تخمین میزان تغییر قبل از شروع برنامهریزی مهم است؟ برای تغییرهای مختلف، نیاز به فکر کردن در سطوح و لایههای مختلفی است. بنابراین قبل از ورود به فرآیند برنامهریزی، از طریق نشستهای کوتاه با مالکان، سهامداران اصلی، اعضای هیات مدیره و نهادهای تاثیرگذار، حدود تغییرات احتمالی و مورد انتظار از برنامه استراتژیک را تعیین کنید.
پس از تخمین میزان تغییر، میتوانید روی شناسایی «استراتژیهای سطح سازمان» متمرکز شوید. به طور کلی، استراتژیهای سطح سازمان ، استراتژیهای عمومی خلق ارزش هستند که به سؤال «چگونه برنده خواهیم شد؟» جواب میدهند. برای پاسخ به این سؤالات سه راه اساسی وجود دارد: (برای موفقیت در یکی برجسته باشید و در دو مورد دیگر خوب باشید).
بیایید این نکته را از بالا تکرار کنیم زیرا این امر برای استراتژی های موفق در سطح سازمان بسیار مهم است - سازمان شما باید در یکی از این نوع استراتژی های عمومی برجسته باشد و در دو مورد دیگر برای موفقیت خوب است.
توجه: تلاش برای برجسته بودن در هر سه زمینه، باعث میشود سازمان شما فرسوده شود. اگرچه که هر کدام از اینها به موفقیت شما کمک میکنند ، اما تلاش کنید که تنها در یکی از این سه عالیترین باشید.
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
تحلیلهای مختلفی برای ارزیابی توانایی شرکت استفاده میشود؛ کلیه این اطلاعات را میتوان با استفاده از ماتریس ارزیابی عوامل داخلی جمعبندی کرد. در این مقاله این کار به صورت کامل به همراه مثال توضیح داده شده است.
تریسی و ویرسما سه راه خلق ارزش را معرفی کردهاند که یکی از آنها را باید انتخاب کرده و مبنای هر کاری در سازمان قرار داد. در اینجا با این سه نظام خلق ارزش آشنا میشوید.
قهرمان استراتژی کسی است که نماد موفقیت سازمان است و پنج ویژگی به شرح زیر دارد:
تحلیل زنجیره ارزش مبنایی برای دستیابی و حفظ مزیت رقابتی است. با خواندن این مقاله با روش تحلیل زنجیره ارزش آشنا میشود.
در اینجا 10 نمونه از محورهای خلق مزیت رقابتی به همراه مثالهایی از کسب و کارهای کشور گفته شده و نحوه شناسایی مزیت رقابتی را با استفاده از یک کاربرگ در سه گام توضیح دادهایم.
دیدگاه خود را بیان کنید