
مدیریت استراتژیک (تعاریف + مراحل + مزایا + مکاتب)
مدیریت استراتژیک کمک میکند تا کسب و کار در کوتاهمدت مسائل عملیاتی هدفمندتر و در بلندمدت سودآوری پایداری داشته باشد.
بیانیه ماموریت اولین کاری است که در تدوین استراتژی کسبوکار انجام میشود. این دیدگاه اولین بار توسط پیتر دراکر در دهه 1970 بیان شد. بیانیه ماموریت به چرایی کسبوکار میپردازد. پیدا کردن چرایی کسبوکار یکی از دشوارترین کارها در نوشتن استراتژی است. بیانیه ماموریت یک کار بسیار جدی و چالشی محسوب میشود.
ماموریت بیانیه ای است که ماهیت و فلسفه وجودی کسب و کار را اعلام کرده و می گوید که کسب و کار برای انجام چه کاری وجود دارد. ماموریت به بیانی کاملا گویا و هدفمند نوشته می شود. به بیان سادهتر، شما در بیانیه ماموریت توضیح می دهید که چه کاری انجام میدهید و چرا آن را انجام میدهید.
پیشنهاد میشود حتماً برای آشنایی عمیق با استراتژی صفحه استراتژی چیست را ببینید.
برای نوشتن بیانیه ماموریت خوب باید بتوان به سوالات زیر پاسخ منحصر به فردی داده شود:
باید بتوانید به تمامی این سوالات پاسخ درست دهید تا بتوانید در کسب و کار موفق شوید و مشاوره گرفتن از یک استراتژیست حاذق و ماهر خواهد توانست شمارا به درستی به مقصد برساند. اگر بتوانید از گام های ابتدایی قدم هایتان را به درستی بردارید، قطعا خواهید توانست به هدف خود برسید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مشاور استراتژی، صفحه مشاور استراتژی را ببینید.
اگرچه در خصوص نحوه بیان ماموریت توافقی وجود ندارد و یک کار سلیقه ای محسوب می شود، اما ماموریت را تا جای ممکن کوتاه بنویسید. مرور بر ماموریت بسیار از شرکت های موفق نشان می دهد که ماموریت اغلب به صورت یک جمله کوتاه نوشته می شود، چون:
برای آشنایی کامل با مراحل برنامه ریزی حتما صفحه برنامه ریزی استراتژیک را مشاهده کنید.
مهمترین کاربرد ماموریت ایجاد وحدت فکر و همافزایی در دیدگاه و تصورات افراد است. از ماموریت می توان در مصاحبه ها، سخنرانی ها، مراسم ها و مانند آن استفاده کرد.
مدیریت استراتژیک کمک میکند تا کسب و کار در کوتاهمدت مسائل عملیاتی هدفمندتر و در بلندمدت سودآوری پایداری داشته باشد.
خدمات مشاورهای برنامهریزی و اجرای استراتژی با بهرهگیری از مدلهای کاربردی تجربه بیش از 60 طرح در صنایع مختلف کشور ارائه میشود.
در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل برنامه ریزی استراتژیک، فرایند و الگو، مزیتها، سطوح و انواع برنامه ریزی استراتژیک بپردازیم.
یک برنامه استراتژیک را تدوین کرده و بتوانید مراحل آن را برای دفعات بعد و در موضوعات مختلف انجام دهید.
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
مقاصد آرمانی شامل چشمانداز، ماموریت، ارزشهای سازمان میشود. کارکرد آنها تنها برای ایجاد تصویر رویایی و شناساندن یک جایگاه و موقعیت برای عموم است و همچنین موجب همافزایی میشود.
دیدگاه خود را بیان کنید