
استراتژی چیست؟ تعاریف، اهمیت و رویکردها (ساده و کاربردی)
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
امروزه، اكثر سازمانها در همه بخشهاي صنعتي، بازرگاني و دولتي به سيستمهاي اطلاعات وابستهاند. به گفته روكارت، تكنولوژي به طور اجتنابناپذيري با تجارت درآميخته است. در صنايعي مانند ارتباطات از راه دور، رسانه و خدمات تفريحي و مالي، كه محصولات به طور روزافزوني ديجيتالي ميشوند، بقاي سازمان در گرو استفاده اثربخش از تكنولوژي اطلاعات است. با ظهور تجارت الكترونيك، استفاده از تكنولوژي بيش از پيش پذيرفته شده و علاوه بر آن به عنوان روشي براي انجام تجارت شناخته شده است. در نتيجه، سازمانها به كاربردهاي تكنولوژي نه تنها به عنوان زيربناي عمليات كسب و كار فعلي نگاه ميكنند، بلكه آن را فرصت جديدي ميپندارند كه منابعي را براي دستيابي به مزيت رقابتي مهيا ميكند.
بمنظور ادارة استراتژيك سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات، لازم است كه نحوه تكامل نقش سيستمهاي اطلاعات تكنولوژي-محور در سازمانها را بدانيم. اگرچه امروزه، سازمانها در صدد توسعه رويكرد «استراتژيك» براي مديريت سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات هستند، اما، اكثر آنها در موقعيت كنوني خود از تاكتيكهاي كوتاهمدت براي تصميمگيري در اين زمينه استفاده ميكنند. شكي نيست كه بسياري از سازمانها در صدد بازبيني سرمايهگذاريها و يا حتي خاتمه دادن به آنها و آغاز سرمايهگذاريهاي جديد هستند، اما متاسفانه، كمتر از رويكردهاي استراتژيك بهره ميگيرند. به ندرت ممكن است كه كاري دوباره آغاز شود. بسياري از بانكها و شركتهاي سرمايهگذاري هنوز بر سيستمهايي متكي هستند كه در 30 سال پيش ايجاد شده است. دليلي براي موفقيت در آينده بر اساس ادامه روندهاي گذشته وجود ندارد، مگر اينكه توانايي و دانش در اين فاصله زماني افزايش يافته باشد. يادگيري از تجربه (موفقيت و شكستهاي گذشته) يكي از ابعاد مهم مديريت استراتژيك است. ارل عنوان ميكند، بسياري از يادگيريها در مورد قابليت تكنولوژي اطلاعات به صورت تجربي بوده و سازمانها تمايل دارند تا نحوه ادارة سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات را از طريق آزمون و خطا بياموزند. به هر حال، هيج سازماني نيست كه به همه تجارب سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات دست يافته باشد. اين فصل مروري اجمالي در مورد سير تكامل سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات در چندين سازمان عمده ارائه ميدهد. به همين ترتيب، هر سازماني ميتواند سير پيشرفت خود در اين زمينه را ترسيم كند.
کتاب برنامهریزی استراتژیک سیستمهای اطلاعات یک کتاب مرجع در کلاس جهانی است که توسط وارد و پپارد تالیف شده است. خواندن این کتاب برای سطوح کارشناسی ارشد و دکترا و افراد متخصص در زمینه تجارت الکترونیک و بازرگانی توصیه میشود.
در اینجا فایل کامل از اسلایدهای این کتاب قرار داده است و شما میتوانید از آن برای مطالعه خود استفاده کنید.
دانلود مجموعه کامل اسلایدهای کتاب برنامهریزی استراتژیک سیستمهای اطلاعات
مجموعه کامل فایل ارائه کتاب برنامه ریزی استراتژیک سیستمهای اطلاعات
فایل ارائه کتاب برنامه ریزی استراتژیک سیستمهای اطلاعات که در 310 صفحه تهیه شده است.
استراتژی یعنی شناسایی و انتخاب راههایی برای مواجه شدن با آینده یا ساختن آن.
در این مقاله استراتژیهای عمومی پورتر به صورت کاربردی توضیح داده شده است. بعد از خواندن آن، معنی اصلی و نحوه بکارگیری آنها را یاد خواهید گرفت.
در اینجا 10 نمونه از محورهای خلق مزیت رقابتی به همراه مثالهایی از کسب و کارهای کشور گفته شده و نحوه شناسایی مزیت رقابتی را با استفاده از یک کاربرگ در سه گام توضیح دادهایم.
طبق تحقیق موسسه معروف گارتنر، کسب و کارها با استفاده از توان تحلیلگری به موفقیت میرسند. تحلیلگری نیازمند هوشمندی استراتژیک است. در این مقاله تفکر هوشمندی استراتژیک در کنار لایههای هوش سازمان معرفی شده است.
هدفگذاری پیش از آنکه یک وظیفه مدیریتی باشد، یک هنر است. با مطالعه این مطلب، ابتدا با مفهوم شاخص آشنا شوید و سپس بر اساس تکنیک گفته شده اهدافی دارای ویژگیهای اسمارت را تعیین کنید.
مقاصد آرمانی شامل چشمانداز، ماموریت، ارزشهای سازمان میشود. کارکرد آنها تنها برای ایجاد تصویر رویایی و شناساندن یک جایگاه و موقعیت برای عموم است و همچنین موجب همافزایی میشود.
دیدگاه خود را بیان کنید